Mindset is alles !

Afgelopen week had ik een aantal stage-dagen in het centraal station van Antwerpen, die waren leerrijk en een aangename afwisseling op het studeren van de voorgaande weken. Omdat ik voor alle examens van de eerste keer geslaagd was, had ik een volledige week ‘ter beschikking’.

Vorig weekend werd ik zelfs naar Brugge gestuurd, samen met een collega vertrok ik vorige week vrijdag naar ‘de kust’. Een vriendelijke, doch redelijk onverstaanbare onderstationschef ving ons daar op en gaf ons wat instructies. Maar de combo van zijn West-Vlaamse accent met een mondmasker maakten dat wij het hoorden donderen in Keulen. Na een rustigere uitleg konden we aan de slag, wat in eerste instantie super spannend was ging ons na een tijdje al goed af, het feit dat we ‘alleen’ mochten staan gaf stress, maar toch ook het goeie gevoel dat men ons vertrouwde. Zaterdag ging ik met een andere collega, zondag alleen. Na deze 3 dagen had ik een ‘weekend’ dat op maandag en dinsdag viel.

Dinsdag had ik een zeer verhelderend gesprek met m’n coach. Wederom deed ze me inzien dat ik eigenlijk op de goeie weg ben wat mindset en zelfvertrouwen betreft, maar dat ik dat zelf niet altijd door heb. Ik probeer me dan nu ook positiever op te stellen, en in mezelf te geloven. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan, maar het is een proces van vallen en opstaan….

Woensdag startte ik dan ook vol zelfvertrouwen aan mijn 3 (voorlopig) laatste stage dagen…. vrijdag kregen de collega’s die niet geslaagd waren hun herkansing. Tot mijn grote spijt vallen er al een heel deel af. En toegegeven de ene zal ik harder missen dan de andere, maar evengoed is het voor iedereen spijtig…. we waren een toffe groep, die nu toch wat uitgedund wordt.

Komende maandag starten we aan module 2, nog een zware brok theorie èn praktijk die we op 6 weken te verwerken krijgen. Maar ik heb vertrouwen in mijn kunnen, de planning om te studeren is opgemaakt en omdat we nu een normale opvolging van hoofdstukken krijgen, en niet zoals voorheen bij het afstandsonderwijs alle testen op 1,5 week, lijkt het me een haalbare kaart. ik zal hard moeten werken en studeren, maar ik ga ervoor. Enkel de praktische kant van deze module baart me wat zorgen, ik ben niet de meest handige en sterke madam, dus dat wordt alles op alles zetten.

Na 9 lesdagen al volgt de eerste schriftelijke test, op 17 juli. Dat maakt dat we daarna een 4-tal dagen vrij hebben (tot en met dinsdag 21/7), 4 dagen die we studievrij kunnen doorbrengen. Dat is mijn lichtpuntje om naartoe te werken, en door te bijten, ook al heb ik dan de komende weken quasi geen vrije tijd. Ik heb nu geproefd van de praktijk van de job en dit wil ik echt heel graag doen….. dus mindset ok en tanden bijten !

!! YES I KNOW I CAN !!

Gepubliceerd door Carla Theuns

Een frisse veertiger, volop aan het studeren voor de nieuwe job, samenwonend, met veel goesting in het leven en veel zin om er echt iets van te maken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: