Streber of super gemotiveerd?

Afgelopen maandag had ik m’n eerste schriftelijke examen van module 1 van de opleiding tot onderstationschef. Stress viel maandag best mee, vanmorgen was er meer stress want we kregen onze resultaten 😬

Maandag ging alles redelijk, een vraag of 5 waar ik m’n twijfels bij had, maar de rest ca va. Zo dacht ik toch, als we onze test hadden afgewerkt moesten we het lokaal verlaten en in de refter wachten tot iedereen klaar was. Ik was één van de eerste die klaar was, nalezen doe ik niet al te veel, want dan begin ik te twijfelen aan wat ik zeker wist ook…. dus afgeven en wachten. Na een tijdje verzamelen dus een heel aantal collega’s rond mij en begint ‘t speculeren over de juiste antwoorden, dan slaat de twijfel al toe ! Als we daarna nog meer info krijgen over wat er verwacht werd en hoe er zou verbeterd worden, is het voor mij om zeep. Ik hoop op 50%…. dat gevoel blijft nazinderen.

Zo erg zelfs dat ik vanmorgen tegen mezelf zei, dat als ik ‘erdoor’ zou zijn ik voor vrijdag de teugels wat zou lossen, want de punten worden samengeteld en samen moeten we de helft halen.

Eens in de klas, het uur van de waarheid ! Ik krijg m’n punten als eerste, 14/20. Blijkt één van de beteren te zijn. Er zijn er ook een aantal niet geslaagd, bij sommigen was dit halvelings te verwachten. Maar bij enkelen een complete verrassing…. de lesgever gebruikt mij als voorbeeld dat het wel mogelijk is, ik ben ‘extern’, en heb dus nog geen enkele nmbs basiskennis en ben niet meer van de jongste, dus het bewijs dat het kan ! Ik vat dit op als een compliment, ik voel me absoluut niet oud, maar ben wel bij de oudsten van onze klas !

Eerst is er dan opluchting, als ik vrijdag op het 2e examen 6/20 haal ben ik geslaagd. Dan alles op alles voor praktisch en mondeling volgende week, beide op 30 punten, dus kan ik het wa losser laten voor vrijdag.

Nu een aantal uren later vraag ik me af wat me bezielde, tuurlijk ga ik voor zoveel mogelijk punten. Een van men allerbeste vriendinnetjes lacht dan wel dat ik een streber ben, maar beter een strever dan een opgever, toch ?

Dus ga ik er gewoon voor gaan, om te slagen, maar ook om goeie punten te scoren…. ik noem het motivatie in plaats van strever zijn !!

Op naar vrijdag, komt helemaal goed 💪🏼 dat moet, want hoe zalig zou het zijn om in ons mooie Centraal Station te mogen werken. Dat is toch een werkplek om fier op te zijn.

En volgende week ben ik pas donderdag aan de beurt, kan me dus even een beetje relaxter weekend permitteren om dan vanaf maandag weer volle bak te gaan blokken !

!! Yes I can !!

Gepubliceerd door Carla Theuns

Een frisse veertiger, volop aan het studeren voor de nieuwe job, samenwonend, met veel goesting in het leven en veel zin om er echt iets van te maken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: