Schrijven, of niet schrijven ?

Ja, maar ik kan niet schrijven !

getaald.be

Ik schrijf graag, daarom startte ik ook deze blog. Gisteren had ik een gesprek met mijn life-coach, zij geeft me altijd nieuwe inspiratie om mijn leven steeds meer, en vooral beter in handen te nemen. En te gaan voor wat ik echt wil. Hoewel, dat is soms nog een tricky one, want wat wil ik echt ? En twijfelaar eerste klas zijnde, is dat niet altijd evident.

We bespraken de workshops die ik volgde op de weg naar een nieuwe job. Zo kwamen we uit bij de succesverhalen. Ik kan er 1001 vertellen die werk gerelateerd zijn, maar afgelopen maandag vroeg men een succesverhaal uit de privΓ© sfeer, dat was al minder evident. Maar toch een leuke uitdaging. Zo kwam ik met het verhaal van mijn blog. Het feit dat mijn coaching gesprekken zijn terug geschroefd van 2 naar 1 per maand, heeft me in het begin serieus afgeschrikt, zou ik het wel redden met maar 1 babbel ipv 2. Dus ging ik op zoek naar een manier om beter met mijn issues om te gaan, zonder dat ik er met iemand over praat. Ooit was al eens gezegd dat schrijven therapeutisch werkt, en tijdens onze rondreis vorig jaar heb ik ook gemerkt dat het me goed afging, en me toch ook een soort van verluchting gaf, net alsof ik de dingen letterlijk van me af schreef. Dat was dus eigenlijk in het kort de aanleiding om een blog te starten, want als ik dan toch zou gaan schrijven, kon ik het maar beter iets doen op een manier dat er misschien lezers zouden zijn. Want alleen zo kon ik het idee krijgen dat ik met mijn schrijfsels ook iets bereikte. Al was het maar de “ah ja” terwijl iemand een bericht leest, of wie weet zelfs iemand kon inspireren tot dingen waar die persoon anders niet zou aan denken.

Hiervan uitgaand heb ik al een paar keer met het, misschien gekke, idee gespeeld om een boek te gaan schrijven. Zou ik dat kunnen ? Wat zou dat geven ? Veel ‘wat als’-en dus πŸ™‚ De coach vond dat niet zo’n idioot idee als ik het soms wel vind, en ging er gelijk op in, dat het misschien wel iets is waarin ik me kan verdiepen. Ok, ik zal mijn job er niet van kunnen maken, maar wie weet kan het wel meer worden dan een blog…. En zo gebeurde het weer dat met haar nieuwe ideeΓ«n, bij mij ook weer meer vragen opdoken. Ze sprak over een soort van schrijf-weekend dat iemand die ze kende meegedaan had, en die heeft intussen al 2 boeken uitgebracht. Ok, dan ga ik dagdromen natuurlijk, haha….

Thuis gekomen liet het idee me in elk geval niet los, dus richtte ik mij tot de wondere wereld van het wereldwijde web πŸ˜‰ Ik vond een schijnbaar interessante opleiding, creatief schrijven, en die start toch al begin maart, dus mijn geduld zou niet al te lang op de proef gesteld worden. Bovendien zijn de lessen in Antwerpen, nog een pluspuntje. Gelukkig was ik (heel even) niet mijn impulsieve zelf, dus heb ik me nog niet gelijk ingeschreven. Wel een infobrochure en een voorbeeld hoofdstuk opgevraagd. Dat prikkelde me natuurlijk alleen maar meer om het te gaan doen. De cursus loopt over 5 donderdagavonden (moet ik mijn Yin Yoga wel 5 weken missen 😦 ), en valt ook qua kost redelijk mee.

En dan de twijfel! Doe ik het, of doe ik het niet. Ik ben er nog niet uit, helemaal niet. Ik vertelde m’n vriend over het idee, en die lachte het al gelijk weg, tot zover bevestiging uit die hoek. Langs de andere kant, als ik het niet probeer blijf ik maar aanmodderen en zal ik nooit weten of het me zou lukken om een boek te schrijven. En ook al is het maar een droom, mag een mens niet proberen z’n dromen uit te leven ? De twijfel zal nog wel even blijven hangen, en als er thuis geen gehoor komt zal de cursus er waarschijnlijk niet komen, maar zo snel geef ik niet op. Soms kan ik ook een doorzetter zijn, als ik het maar graag genoeg wil !

Gepubliceerd door Carla Theuns

Een frisse veertiger, volop aan het studeren voor de nieuwe job, samenwonend, met veel goesting in het leven en veel zin om er echt iets van te maken !

4 gedachten over “Schrijven, of niet schrijven ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s