Burlesque voor beginners


Mijn metekindje en ik, das iets speciaals, altijd al zo geweest. Toen ze kleintjes was keek ze al naar mij op en wou ze kleding in dezelfde stofjes als tante Carla. Misschien dat het in haar puberjaren net wat minder was. Of het aan haar puberen of mijn aparte huwelijksleven lag, laat ik in het midden. Weet het ook niet zeker eigenlijk !

Hoe dan ook de laatste 10-15 jaar zijn we hechter geworden. Ze begon me ‘memetje’ te noemen, in eerste instantie om me te plagen, maar ondertussen vind ik het wel schattig 😍
We doen dan ook regelmatig dingen samen, we delen onze liefde voor Clouseau, en nog wel een paar bekende hunks 😁

Zij kwam dan ook op het idee om samen burlesque te gaan dansen. Dat was denk ik een jaar of 4/5 geleden. Eerst was ik er niet zo voor te vinden, complexen over mijn allesbehalve perfecte figuur lagen aan de basis van die twijfels. Maar na wat overredingspogingen van haar kant, stemde ik in om samen de beginnerslessen te gaan volgen.

We schreven ons in, en gingen met knikkende knietjes naar de eerste les. Onze lesgeefster, Miss Behave, bleek een Nederlandse dame met ballen te zijn die ook wel best streng was. In burlesque gaat het om funny sexiness, het heeft iets grappigs, bovendien is het absoluut niet nodig om het perfecte figuur te hebben. Durf, lef en veel zelfvertrouwen dat wel, en daar was nu net nog wat werk aan.

Die eerste avond leerden we enkele simpele basis stapjes…. de ‘oeps ik heb iets laten vallen’ gaan we nooit meer vergeten. Je stopt met stappen, gaat op je tippen staan met je hand voor je mond (de oeps) en dan buk je voorover met je kont omhoog, en komt met zwierende handjes weer rechtop. Ik zie het zo weer voor me, hopelijk jullie ook.

We leren eleganter stappen, verschillende pasjes, de ‘shimmy’ en vooral geen schaamte hebben.
Na een paar weken beginnen we met het aanleren van een choreografie. Die zullen we te berde brengen tijdens de leerlingenshow tegen het einde van het semester, deze show zal in de Art nouveau zaal van grand café Horta doorgaan. Familie en vrienden kunnen komen kijken met of zonder diner.

Wij oefenen veel, en naarmate de show nadert begint uiteraard ook de stress te komen !
Vooral onze outfit baart me zorgen, een body of maillot met netkousen en hoge hakken, that’s it 😳 mijn eerste gedacht : no way … maar neen was geen optie, dus op zoek naar het geschikte pakje… uiteindelijk een leuke body gevonden die alles redelijk goed bedekte en op z’n plaats hield. Ik ben dan nog een short gaan kopen om erover aan te trekken, om de dikke billen te camoufleren. Huidkleurige netkousen en zwarte pumps met 8cm hakken en ik was klaar !

De avond van de show waren we al vroeg bezig met voorbereiden, ons haar moest show-allures krijgen, make-up helemaal af, met valse wimpers en al ! We liepen nog wat rond met onze kleren over onze outfit, zo konden we ook een stukje van de show meepikken. En dan was het aan ons … show time !

De short liet uiteindelijk achterwege en stapte trillend het podium op. En dan begint de zaal te gillen en te fluiten. Dat doet toch wel iets. Omdat er iemand onverwacht weggevallen is schuiven we plaatsen in de choreo op. Wat maakt dat ik op een gegeven moment met m’n achterwerk naar het publiek sta, en er dan nog moet mee schudden….. gelukkig lag er een laag crème op m’n gezicht, ik zal zeker vuurrood geweest zijn.
Uiteindelijk brengen we het er redelijk goed vanaf, enkel op het einde even chaos maar dat viel voor het publiek niet op.
Dan is er nog een after party waar we ons uitleven in onze retro jurkjes….

Hier stopt het burlesque avontuur voor ons, de volgende groep, de semi gevorderden dansen al met pasties op. En dat is voor mij net een brug te ver.
De lessen hebben me zeker wat zelfvertrouwen bijgebracht, maar zoals met alles, als je het niet blijft doen, verzwakt ook het effect ervan. Dus van dat aangekweekte zelfvertrouwen is niet veel meer over.
Maar het blijft zeker een geweldige en onvergetelijke ervaring !

Gepubliceerd door Carla Theuns

Een frisse veertiger, volop aan het studeren voor de nieuwe job, samenwonend, met veel goesting in het leven en veel zin om er echt iets van te maken !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: