Is glutenvrij gezonder ?

Sinds een maand of 2 weet ik dat ik met een aantal voedselintoleranties zit, zo mag ik onder andere geen tarwe, rogge of spelt producten meer eten. Tijdens het winkelen kijken we dan vaak naar het ‘glutenvrije’ gamma, ook al is dit niet altijd helemaal correct, want ik mag bvb ook geen glutenvrij tarwezetmeel.

Het is steeds opletten dus, maar met de melding ‘glutenvrij’ zit ik in de meeste gevallen goed, want dan worden er meestal andere granen gebruikt, zoals boekweit, rijst of maïs.

Dus vorige week op zoek naar weer een ander glutenvrij brood, het probleem met glutenvrij brood is dat het niet lekker is, gewoon niet lekker ! Meestal is het heel droog, en de smaak, pff ook niet om over naar huis te schrijven. Ondertussen zijn er wel enkele merken die mits het geroosterd wordt toch in de categorie eetbaar komen. 

Op aanraden van een vriendin ging ik naar Bio Planet op zoek naar het “havermikske”, een glutenvrij brood op basis van haver, ah ja, dat spreekt voor zich.

Blijkt dat ze daar nog wel wat andere producten hebben ook (sandwichen, pistolets, …) dus ik even alles bekijken.

Komt er een vriendelijke dame naast mij staan die vraagt naar mijn ervaringen met het brood, heb ik niet zeg ik, het is de eerste keer dat ik het koop.

Zij vertelt me dat het lekker is en dat ze het regelmatig in huis haalt, maar ach dat ze soms ook gewoon brood eet, want het is allemaal toch duur. Ik vraag dan ook verbaasd of er geen medische reden is om glutenvrij te eten, maar die is er niet 🤔

Dan denk ik, waarom zou een mens nu glutenvrij brood eten, dat 1- veel duurder en 2- bijna nooit echt lekker is, en dat terwijl je ook gewoon brood kan/mag eten ?? 

Duidelijk wordt er gedacht dat het gezonder is, maar daar heb ik mijn twijfels over, enkel de structuur verraadt al dat het minder voedzaam is dan gewoon brood…. 

Is het dan toch een deel van de hype rond “gezonder eten” ?

Tja….. ieder zijn mening

Oh ja, het havermikske was een succes qua smaak, echt het lekkerste tot nu toe, maar moet wel een laagje boter (of in mijn geval margarine) hebben, want ook dit is weer verschrikkelijk droog. Maarrrrr wel lekker 😋

Gepubliceerd door Carla Theuns

Een frisse veertiger, volop aan het studeren voor de nieuwe job, samenwonend, met veel goesting in het leven en veel zin om er echt iets van te maken !

3 gedachten over “Is glutenvrij gezonder ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: